Corona Update vanaf 15 januari: Meer ruimte voor binnen en buiten tennissen, FTO helaas nog niet!

Corona Update vanaf 15 januari: Meer ruimte voor binnen en buiten tennissen, FTO helaas nog niet!

Het kabinet heeft vanavond aangekondigd dat een aantal versoepelingen mogelijk zijn. Sporten buiten en binnen mag weer voor iedereen. Voor binnensporten hebben volwassenen wel een coronatoegangsbewijs (CTB) nodig. Onderlinge wedstrijden op de club zijn ook weer toegestaan, nog wel zonder publiek. De horeca blijft gesloten. De versoepelingen gaan zaterdag 15 januari in. De versoepelingen gaan zaterdag 15 januari in. Alle andere maatregelen blijven gelden tot en met 25 januari. Link KNLTB informatie

Wat betekent dit voor tennis en padel:
— Buiten en binnen tennissen en padellen is toegestaan, zowel vrij spelen als trainingen voor jeugd en volwassenen. Er geldt geen eindtijd meer en er is geen maximale groepsgrootte. Dubbelen is dus weer mogelijk en trainingen met bijvoorbeeld een groep van 6 of 8 personen mag ook.
— Voor tennissen en padel binnen is een CTB nodig voor iedereen vanaf 18 jaar. Een mondkapje wordt geadviseerd bij het verplaatsen in een tennishal of padelcentra voor iedereen vanaf 13 jaar. Bij het sporten mag het mondkapje af.
— Onderlinge wedstrijden op de eigen vereniging zijn toegestaan. Zonder publiek.
— Competities tussen clubs en toernooien zijn niet toegestaan. Voor topsport geldt een uitzondering.
— Horeca op sportlocaties blijft gesloten; een afhaalloket blijft mogelijk
–Clubhuizen en douches blijven gesloten; toiletten en kleedkamers mogen wel toegankelijk zijn, mits er een mondkapje gedragen wordt.

Lees hier het volledige bericht van de overheid over de versoepelingen en geldende maatregelen vanaf zaterdag 15 januari 2022. https://www.rijksoverheid.nl/actueel/nieuws/2022/01/14/persconferentie-14-januari-2022